Ознака: вода

ЈП ВОДОВОД: Скопје денеска нема да има никаков прекин во снабдувањето со вода, веста за прекинот вчера беше од неовластени лица

Свет 11:00

БРИТАНСКИ МЕДИУМИ: Околу 26 милиони граѓани на САД пијат загадена вода со „вечни хемикалии“, покажуваат податоците од ЕПА

Свет 09:57

ПО УРИВАЊЕТО НА БРАНАТА НОВА КАХОВКА: Крим нема да добие вода најмалку една година, велат од Укрхидроенерго

Свет 13:52

ГУТЕРЕШ: Опстанокот на човештвото зависи од управувањето со водата, две милијарди луѓе немаат пристап до здрава вода за пиење

Свет 09:36

ОН ПРЕДУПРЕДУВААТ: Планетата има доволно вода, но поради прекумерната потрошувачка и затоплувањето може да дојде до глобална криза

Свет 09:13

УНИЦЕФ: Секој ден умираат 1.000 деца поради загадена вода, а 190 милиони деца во 10 африкански земји се изложени на ризик

БИСЛИМОВСКИ: Ние не сакаме да се натегаме со ЈП Водовод дали поднеле барање или не, но поскапувањето на водата не е огромен трошок

ПО ХРАНАТА ПОСКАПУВА И ВОДАТА: Од март скопјани ќе плаќаа повисока цена за водата, одлуката денеска треба да ја потврди РКЕ

Свет 12:14

КИЕВ: Обновено снабдувањето откако 80 отсто од населението немаше вода и 350.000 домови немаа електрична енергија

Свет 12:07

АНАЛИЗА: Дунав, По, Рајна и Висла имаат рекордно ниско ниво, Европа ќе биде уште поподложна на суши до 2050 година