Ознака: Водици

МАКЕДОНСКИ ОБИЧАИ ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ: Православните христијани веруваат дека денеска на Водици е ден кога водите стануваат лековити

ДЕНЕСКА Е ВОДОКРСТ И СТРОГ ПОСТ: Утре на Богојавление – Водици православните христијани ја воспеваат моќта на Крстот

СОБОР НА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ: Овој ден се вика и Женски Водици оти главни во обичаите се жени

(видео) ВОДИЦИ ВО ОХРИД: Голем број граѓани се искапија во осветената езерска вода и ја продолжија вековната традиција

МАКЕДОНСКИ ОБИЧАИ ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ: Водици е ден кога водите стануваат лековити

БОГОЈАВЛЕНИЕ: Кога Исус Христос се крштеваше во водата на Јордан, на светот му се објави тајната на Божествената Троица

МАКЕДОНСКИ ОБИЧАИ НА СОБОР НА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ: Жените на овој ден имаат главен збор и затоа празникот се вика и Женски Водици

ЦЕНТРАЛНА ПРОСЛАВА НА ВОДИЦИ: Христијан Миновски го фати светиот крст во Скопје

МАКЕДОНСКИ ОБИЧАИ ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ: Водици е ден кога водите стануваат лековити

ЗА ВОДИЦИ ВО СКОПЈЕ: Досега 111 пријавени за фаќање на светиот крст во водата на Вардар