Ознака: задушница

ДУХОВДЕНСКА ЗАДУШНИЦА: Спомнувањето на сите починати благочестиви христијани во саботата пред Педесетница

ДЕНЕСКА Е ЗАДУШНИЦА: Посебен сообраќаен режим кон Бутел, Камник и во Ѓорче Петров

ЗАДУШНИЦА ПРЕД ПРОЧКА: Православните христијани денеска се молат за покој на душите на починатите

ДЕНЕСКА МИТРОВДЕНСКА ЗАДУШНИЦА: Православните даваат милостина на сиромашните и се молат за покој на душите на упокоените

УТРЕ Е МИТРОВДЕНСКА ЗАДУШНИЦА: Верниците се молат за покој на душите на мртвите

ДЕНЕСКА Е ЗАДУШНИЦА, УТРЕ ДУХОВДЕН: Ден кој црквата го одредила за помен и молитва за покојните претци и блиски

МАКЕДОНИЈА ПАК ВО КАРАНТИН: За првпат и починатите на Задушница без свеќи од живите

ВЕРСКИ ПРАЗНИК: Ковид-19 и Владата Задушница ја направија неработен ден за граѓаните од сите вероисповеди

ДЕНЕСКА Е ЗАДУШНИЦА: Ден за спомен на починатите и посета на нивните почивалишта

ДЕНЕСКА Е ЗАДУШНИЦА: Православните палат свеќа и се сеќаваат на душите на починатите