Ознака: земјотрес
Свет 12:40

Силен земјотрес во Индонезија: 6 степени според Рихтер во Папу

Свет 18:06

СИЛЕН ЗЕМЈОТРЕС ВО КОСОВО: Потрес од 4,3 степени според Рихтер во 17:32 часот

Свет 11:11

СИЛЕН ЗЕМЈОТРЕС ВО РУСИЈА: Потрес од 6,3 Рихтерови степени во Чукотка

Свет 12:17

ЗЕМЈОТРЕС ВО АЛБАНИЈА: Потрес од 4,5 степени ноќеска е 700-иот по првиот катастрофален 

Свет 09:55

Земјотреси во Турција: За половина час три потреси од 4,8, 4,5 и 4,4 Рихтерови степени  

Свет 00:10

СИЛЕН ЗЕМЈОТРЕС ВЕЧЕРВА ВО ГРЦИЈА: 5,5 степени според Рихтер во епицентарот кај Крит

ЗЕМЈОТРЕС ВО МАКЕДОНИЈА: Затресе во 9:26 часот, а во епицентарот во Албанија беше со 4,3 Рихтерови степени

НОВ ЗЕМЈОТРЕС ВО АЛБАНИЈА: Потресот од 5,3 степени во 15:45 ч. почувствуван и во Македонија

Свет 15:31

Првата хуманитарна помош од Црвениот крст пристигна во Албанија

ПОМОШ ЗА АЛБАНИЈА: Македонија испрати тимови за спасување и механизација