Ознака: земјотреси
Свет 14:37

ПОТРЕСИТЕ ВО ТУРЦИЈА БЕЗ ПРЕКИН: Земјотреси со интензитет од над 4 степени денеска во Адјаман, Адана и Хатај

ШЕШОВ ЗА ЗЕМЈОТРЕСИТЕ: Зградите што се градени со дозвола се сеизмички сигурни, слаба алка се дивоградбите и доградбите

Свет 13:29

БАЛКАНОТ СЕ ТРЕСЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСИ: Серија од потреси во Албанија со епицентар кај Тирана и еден во Хрватска во близина на Загреб

Свет 09:31

УТРОВО ТРИ ЗЕМЈОТРЕСИ ВО ГРЦИЈА ВО ЕДЕН ЧАС: Од 6.30 до 7.30 часот регистрирани потреси од 4,7, 4,1 и 4,2 степени според Рихтер

Свет 11:01

Персиски Залив: Во близина на брегот на Иран регистрирани три земјотреси од кои најсилниот со 5,3 степени според Рихтеровата скала

ЗЕМЈОТРЕСИ ВО ОХРИДСКО: По синоќешните два, рано утрово и трет земјотрес во епицентрално подрачје Пештани-Охрид-Струга

НОВИ ПОТРЕСИ УТРИНАВА: Серија земјотреси повторно се почувствувани во Битола, најсилниот во 4:01 часот 3,7 степени според Рихтеровата скала

СЕРИЈА ЗЕМЈОТРЕСИ: Најсилниот од 4,7 степени по Рихтер почувствуван во западна Македонија

УТРОВО ВО МАКЕДОНИЈА: Серија земјотреси, епицентрите 50 км југозападно од Скопје

(обновено) УТРОВО ВО АЛБАНИЈА: Повредени пет лица во серија земјотреси од кои најсилниот од 5,3 степени според Рихтер е почувствуван и во Македонија