Притворениот Бојан Јовановски алијас Боки 13 беше ѕвезда не само на естрадното туку и на политичкото небо.

Доказ за тоа се и многуте фотографии на кои Боки 13 е фотографиран со политички ѕвезди, новинарски ѕвезди, градоначалници, пратеници и тн.

Еве еден скромен прилог од албумот на Боки 13, на кои е фотографиран и со премиерот Зоран Заев и неговите најблиски соработници.