Од 11:10 часот укината е забрана за сообраќај на тешки моторни возила на патниот правец Дебар – Маврово.

Забрана за сообраќај во двете насоки за товарни моторни возила беше воведена од 9:40 часот изутрината, соопшти од Автомото сојузот.