Денеска е петок, 16 август 2019 година, 228-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 137 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 41 минута, а ќе зајде во 19 часот и 34 минути.

Денов трае 13 часа и 53 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 23 минути, а ќе зајде во 6 часот и 16 минути.