Денеска е вторник, 18 јуни 2019 година, 169-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 196 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 57 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 16 минути, а ќе зајде во 5 часот и 49 минути