Денеска е среда, 12 јуни 2019 година, 163-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 202 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 8 минути.

Денов трае 15 часа и 10 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 50 минути, а ќе зајде во 2 часот и 9 минут