Денеска е петок, 22 ноември 2019 година, 326-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 39 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 30 минути, а ќе зајде во 16 часот и 8 минути.

Денов трае 9 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 9 минути, а ќе зајде во 14 часот и 4 минути.