Денеска е петок, 1 ноември 2019 година, 306-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 59 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот и 4 минути, а ќе зајде во 17 часот и 29 минути.

Денов трае 10 часа и 25 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 11 часот и 38 минути, а ќе зајде во 20 часот и 58 минути.