Денеска е петок, 18 октомври 2019 година, 291-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 74 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 48 минути, а ќе зајде во 17 часот и 49 минути.

Денов трае 11 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 46 минути, а ќе зајде во 11 часот и 6 минути.