Денеска понеделник, 28 септември 2020 година, 273-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 93 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 27 минути, а ќе зајде во 18 часот и 21 минута.

Денов трае 11 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 17 минути, а ќе зајде во 2 часот и 40 минути.