Ознака: астро

АСТРОНОМСКИ КАЛЕНДАР: Сонцето во Скопје изгрева во 6:14 часот, ќе зајде во 19:01, денешниот ден трае 12 часа и 47 минути

Астрономски календар: Денеска сонцето изгрева во 6 часот и 56 минути, а ќе зајде во 16:35

Астрономски календар: Денот е зголемен за половина час, денешниов трае 9 часа и 37 минути

Астрономски календар: Денот е зголемен 27 минути, денешниов трае 9 часа и 34 минути

Астрономски календар: Денешниот ден е 20 минути поголем од најкраткиот и трае  9 часа и 27 минути

Астрономски календар: Денот расте, денешниот е 10 минути поголем од најкраткиот во декември и трае 9 часа 17 минути

Астрономски календар: Првиот ден од Новата година трае 9 часа 10 минути и е 3 минути подолг од најкраткиот

Астрономски календар: Денот е зголемен за 3 минути, денешниов трае 9 часа 10 минути

АСТРОНОМСКИ КАЛЕНДАР: Денот почна да расте, денешниов трае 9 часа и 9 минути и е поголем за 2 минути од најкраткиот во годината

Астрономски календар: Почна одбројувањето, уште 144 часа од 2022 година