Денеска е недела, 22 јануари 2023 година, 22-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 343 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 56 минути, а ќе зајде во 16 часот и 35 минути.

Денов трае 9 часа и 39 минути.

Месечината која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 47 минути, а ќе зајде во 17 часот и 15 минути