Денеска е сабота, 21 јануари 2023 година, 21-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 344 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 56 минути, а ќе зајде во 16 часот и 34 минути.

Денов трае 9 часа и 37 минути.

Месечината која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 15 часот и 52 минути.