Денеска е петок, 9 август 2019 година, 221-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 144 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 33 минути, а ќе зајде во 19 часот и 44 минути.

Денов трае 14 часа и 11 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 5 минути, а ќе зајде 20 минути по полноќ.