Денеска е среда, 22 мај 2019 година, 142-иот ден во годината.

До крајот на годината остануваат уште 223 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 8 минути, а ќе зајде во 19 часот и 52 минути. Денов трае 14 часа и 44 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 23 часот и 24 минути, а ќе зајде во 7 часот и 58 минути.