Денеска е четврток, 11 јули 2019 година, 192-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 173 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 7 минути, а ќе зајде во 20 часот и 10 минути.

Денов трае 15 часа и 3 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 59 минути, а ќе зајде во 1 часот и 12 минути.