Денеска е петок, 14 јануари 2022 година, 14-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 351 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот, а ќе зајде во 16 часот и 25 минути.

Денов трае 9 часа и 25 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 23 минути, а ќе зајде во 4 часот и 10 минути.