Денеска е четврток, 21 ноември 2019 година, 325-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 40 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 29 минути, а ќе зајде во 16 часот и 9 минути.

Денов трае 9 часа и 40 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 13 часот и 34 минути.