Денеска е четврток, 12 септември 2019 година, 255-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 110 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 9 минути, а ќе зајде во 18 часот и 51 минута.

Денов трае 12 часа и 42 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 26 минути, а ќе зајде во 4 часот и 9 минути.