Денеска петок, 25 јуни 2021 година, 176-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 189 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 59 минути, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 21 минута, а ќе зајде во 5 часот и 15 минути.