Денеска е понеделник, 20 мај 2019 година, 140-иот ден во годината.

До крајот на годината остануваат уште 225 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 10 минути, а ќе зајде во 19 часот и 50 минути.

Денов трае 14 часа и 40 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 35 минути, а ќе зајде во 6 часот и 23 минути.