Денеска е среда, 11 септември 2019 година, 254-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 111 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 8 минути, а ќе зајде во 18 часот и 53 минути.

Денов трае 12 часа и 45 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 56 минути, а ќе зајде во 3 часот и 10 минути.