Бројот на жртвите од катастрофалниот земјотресот што утрото на 26 ноември ја погоди Албанија се искачи на 46.

Од под урнатните на нивната куќа во областа Кенета се излечени безживотните тела на четри членови од семејството Лала. Жртви се три деца, две од нив близнаци Дионис и Диониса, нивниот шест годишен брат Емилио и мајка им Марјета (31). Сликата била трогателна. Пронајдени се во прегратките на нивната мајка. Од ова семејство претходно беше извлечено безживотно тело на уште еден негов член.

Спасувачката акција е завршена во Туман и кај шесткатницата во Драч.

Според Mинистерството за здравство во болниците медицинска помош добиле над 790 лица во Драч и Клиниката за трауматологија во Тирана.

-Во моментов има 62 повредени, чија состојба е стабилна, со исклучок на три лица кои се уште се на интензивна нега и едно лице во тешка состојба во Клиниката за трауматологија. Покрај граѓаните кои примаат третман во болниците, направени се 886 медицински посети на жители погодени од земјотрес кои примаат третман во здравствени центри кои работат 24/7 отворени во близина на погодените области, додека 335 лица добиле медицинска помош во камповите во Туман и во Драч,соопшти Министертвото.