Пороен дожд попладнево ги зафати Драчево и селото Драчево по што за кусо време населбите се поплавени.

На социјалните мрежи жители објавија фотографии со коментари дека „со владеењето на СДСМ полека стануваме најзабаталена општина“.

Тие велат дека улиците се претворени во реки, а жителите не можат од дома да излезат, што јасно се гледа и од фотографијата.