Филипинското Министерство за здравство денеска соопшти дека во земјата се пријавени уште осум смртни случаи од коронавирусот и 152 новозаразени пациенти.

Со тоа бројот на пациенти со Ковид-19 на Филипините достигна 3.256 лица, а вкупно 152 починале.