Годишниот светски економски форум (WEF), во кој ќе учествуваат околу 2.500 меѓународно познати, водечки економисти, политичари, научници и бизнисмени, ќе се одржи во Давос, Швајцарија од 21 до 24 јануари 2020 година.

Давос во Грисонс е место на суперлативи: оваа празнична дестинација со меѓународен амбиент е најголемото одморалиште на Алпите за планински празници, спорт и конференции, на 1560 м највисокиот град на Алпите, здравствено одморалиште на голема надморска височина и со долга туристичка традиција .