(фото) МАКЕДОНИЈА ГОРИ, ЕКСПРЕМИЕРОТ СИ ТЕРА ЌЕФ: Заев денеска со голема придружба си го провозе својот мотор низ Берово

/ 17.04.2020

Македонија ја доживува најтешката здравствена и економска криза, најдолгиот полициски час, граѓаните затворени во своите домови стравуваат од коронавирусот, а екс-премиерот и лидер на владејачката СДСМ, Зоран Заев, кој беше и во самоизолација, денеска се вози на мотори со придружба.

Заев, како што објавија повеќе медиуми, денеска во Берово го возеше својот скап мотор, а имаше и придружба.

Како што објави порталот Курир Заев бил придружуван и заштитуван од државно обезбедување. Ваквата постапка не дава добар пример за граѓаните на кои секојдневно им се труби да не се собираат во групи, да седат во своите домови и да ги почитуваат мерките на Владата за епидемијата со коронавирусот.

 


Од истата категорија