Министерството за внатрешни работи информираше дека изминатата ноќ во 02:00 часот во Полициската станица Ѓорче Петров, 42-годишната Ж.Т. од Скопје пријавила дека од домот на ул.„Социјалистичка Зора“ во Скопје се оддалечил нејзиниот син, 16-годишниот Д.Т. од Скопје. Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицето.