Израелските војници со булдожер го уништија споменикот на покојниот претседател на Палестинската ослободителна организација (ПЛО), Јасер Арафат на влезот во бегалскиот камп Тулкарем на Западниот Брег.

Не беше наведена причината за уништувањето на споменикот.