ТВ Канал 5, во штотуку емитуваните вонредни вести, објави вест дека две жени, штотуку породени, биле инфицирани со Ковид 19. Едното од двете бебиња, според објавеното од Канал 5, починало. Нема информација за причината поради која бебенцето починало.

Во вестите не беше посочено дали информацијата е неофицијална или официјална, ниту изворот на кој се повикуваат. Водителот Тноковски сама кажа дека станува збор за вест која штотуку ја добил.