Како што јави Канал 5 Зоран Заев и Али Ахмети постигнгнале договор според кој три години премиер ќе биде лидерот на СДСМ, а една година Насер Зибери. Нема информација дали мандатот новата влада би го почнала со Зибери или со Заев, се разбира, под услов соопштенотто да е точно.

Според телевизијата, ДУИ ги добила и директорското место во УЈП и челното место во МВР.