Претседателката на Европска централна банка (ЕЦБ), Кристин Лагард изјави дека Европа не треба да ја одложува распределбата на 750 милијарди евра од фондот за санирање на економијата погодена од пандемијата.

– Европска комисија планира да ги распредели средствата на почетокот од 2021 година и треба да се придржува до рокот, истакна Лагард за францускито весник Монд.

Таа додаде дека исто така се надева оти ќе се дискутира за за создавање на трајна фискална алатка за еврозоната.