Во општата хајка што се води во САД против нивниот претседател Доналд Трамп, се вклучи и поранешниот министер за одбрана, Џејмс Матис, чиј прекар е „Бесното куче“.

Тој изјави дека Трамп е закана за Уставот, бидејќи сака да ја извади војската на улица за да го зачува уставниот поредок на земјата.

Малку апсурна реторика на Матис, но Трамп не му остана должен, пишувајќи на Твитер: „Заклучете го!“ Во малку послободен превод, всушност Трамп вели „Врзете го“, очигледно алудирајќи на прекарот „Бесно куче“ на Матис!