Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски преку статус на Фејсбук објави дека денеска бил традиционално на Пеленица.

-Традиционално денес на Пеленица. Македонија заслужува обединување, а за криминалците одговорност. Македонија која нуди иднина и промени. Затоа заедно ќе се избориме!, стои во неговиот пост на Фејсбук.