Премногу негативно се гледа на работите во Владата и непотребно се критикуваат надлежните институции, смета Горан Милевски од ЛДП во денешното гостување во „Студио 10“ на ТВ 24. Според министерот за локална самоуправа, нема ништо спорно во фотографиите како министерот за здравство Венко Филипче и премиерот Зоран Заев, возат мотори, додека во земјава има по 30 починати од корона вирус.

Многу негативни и непотребни критики има кон Владата. Филипче и Заев возеле мотори. А, Филипче ако беше во болница, никој немаше да почине од корона вирусот? Јавноста се буни дека во другите земји стигнале многу вакцини, а кај нас се уште сме на почетокот. Мислите дека 100 илјади вакцини се многу за една Германија. Имаше критики и за шетањето на Рашковски. Зошто Рашковски да не може да шета, која е неговата функција па да има толку критики, прашува Милевски.