Истражувачи од руското географско друштво при експедиција на Арктикот открија добро сочуван сад со кафе во зрна.

Бочвата била заборавена и оставена при американската мисија на Евелин Болдвин, во 1902 година.

Истражувачот Леонид Круглов на Инстаграм објави и дека базата на американската експедиција, која се наоѓа близу Франц Јозеф Ленд, е многу добро сочувана и дека била многу добро опремена.

Инаку, познато е дека Американците на таа мисија, на располагање имале неколку базни станици, 420 сибирски кучиња и повеќе од 60 санки.