Над 50 силни земјотреси меѓу 3,5 и 7 степени го потресуваат регионот околу Индонезија во последните шест часа. Најсилниот е со јачина од 7,1 степен ми се случи после 16 часот, а посилен бил и тој со 6 стпени пред околу два часа.

Властите издадоа и предупредување од цунами.

Засега нема информации за жртви и за штетите.