Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски во дебата со министерката за одбрана Радмила Шекеринска, открива криминал при набавка на машина Грејдер во Министерството за одбрана.

Тој истакна дека машина „Грејдер“ била набавена од страна на министерката за двојно повисока цена од онаа која истата фирма ја продава во Србија.

-Како е возможно иста машина во Македонија да се купи за х цена за во Србија да се купи за цена поделена со два. Јас имам документи овдека пред мене, сте купиле „Грејдер“ на 6 јуни 2018-та година, две парчиња вкупна вредност 470 илјади евра од фирма „Корковадо“ од Белград. „Корковадо“ на 20.12.2019 година 6 месеци подоцна го продава истиот тип на машина во Србија исто така понудена на јавна набавка за 127 илјади евра. Како е возможно значи да имате толкава разлика во цена 235 илјади евра или ако одиме машина по машина од околу 100 илјади евра за истата машина од истата фирма. Тоа е прашањето на кое македонската јавност очекува одговор. Добро е да одговорите како е возможно „Корковадо“ во Министерството за одбрана на Македонија да продава за 470 илјади евра две машини значи една да ја продава за 235 илјади евра, а во Србија истиот „Корковадао“ ја продава машината за 127 илјади евра, вели Николоски.