Регулаторната комисија за енергетика денеска се очекува да излезе со нови цени на нафтените деривати.

Пред две недели согласно одлуката на Регулаторната комисија беше зголемена само цената на Еуросупер БС – 95 за половина денар, додека малопродажните цени на останатите нафтени деривати останаа непроменети.