По кратко боледување, почина Д-р Фида Христоманова – Шарламанова од Струмица.

Шарламанова е родена во 1951 година а работниот век го помина на Нервното одделение како специјалист невропсихијатар, каде до пред три години пред да замине во пензија работеше во служба на граѓаните.

Нека почива во мир!