Избирачи на мал рурален округ во Невада традиционално симпатизери на републиканците, на вчерашните избори победа му донесоа на кандидат кој не е веќе меѓу живите, но додека бил жив бил обвинет за силување.

Тоа сепак, не е се. Покојникот Денис Хоф бил сопственик на неколку бордели.

Хоф беше пронајден мртов минатиот месец и вчера доби 63 отсто гласови во своојата изборна еденица за собранието на Невада.

Бидејќи гласачките ливчиња во момент на негопвата смрт веќе биле отпечатени, не било можно да го избришат.

Неговото место сега се смета за испразнето и сека посебен совет ќе одреди насленик.

Хоф во кампањата како републиканец ветуваше укинување даноци и заштита на правото за поседување и носење оружје.

Себеси најчесто се опишувал како Трамп од Пахрумпа (град во Невада).

Починал во Love Ranchu, еден од синџирот негови бордели. Во истиот бодел во 2015 година почина од предозирање Ламар Одом, поранешна НБА ѕвезда.