САД донираше 1,1 милиони долари за Македонија во битката со коронавирусот. Оваа информација ја објавија од американската амбасада во земјава. Парите ќе бидат наменети за неколку цели, се со цел да се спречат последиците од пандемијата на коронавирусот во земјава.

„Сигурна сум дека овие средства ќе и помогнат на земјата за полесно справување со коронавирусот“, стои во објавата од амбасадорката на САД во земјава, Брнз.