Избегнувајте маски со вентил. Низ вентилот, кога издишуваме, во млаз се исфрлаат ситните капки коишто го содржат вирусот! Носете платнени маски (најдобро трослојни) за да се заштитите себеси и сите околу вас од Ковид-19, напиша на својот ФБ профил сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска.

Носете медицински маски, посочува таа, ако имате: Ковид-19, се грижите за лица болни од Ковид-19, имате над 60 години, или хронично заболување.

-Да останеме безбедни и да се заштитиме од Ковид-19. Чувајте се!, потенцира Ѓоргиевска.