Ознака: амнестија

Михајловски за „27 април“: Амнестијата е селективна, како и целиот случај

Основен суд Скопје 1: Амнестирани уште 5 обвинети за настаните од 27 април

Кривичен суд: Уважени жалбите на петмина баратели на амнестија

ОЈО: Уште тројца за амнестија, а 14 се одбиени

АМНЕСТИЈА: Барањата на „терористите“ чекаат мислење од обвинителството

ЗАКОН ЗА АМНЕСТИЈА: Наместо политичка милост – Дурловски, Чавков, Лазаров, Југ и Ченто бараат судска правда

ЗАКОН ЗА АМНЕСТИЈА: Ноќеска истече рокот за барања, политичка милост чекаат 62 лица

ИГОР ДУРЛОВСКИ НЕМА ДА БАРА АМНЕСТИЈА: Продолжувам со борбата за докажување на мојата невиност за обвинението за кое ми се суди

ФДМ: Законот со селективна амнестија е акт за поддршка за уставните измени и не води кон помирување

ЗАКОН ЗА СЕЛЕКТИВНА АМНЕСТИЈА: Поднесени 12 барања од вкупно 31 обвинет за тероризам на 27 април