Ознака: Анджеј Дуда
Свет 09:45

ПОЛСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ДУДА: Етничките малцинства во Русија кои ги има речиси 200 треба да се отцепат и да формираат свои држави

Свет 12:00

ДУДА: Ако сојузниците сакаат, Полска е подготвена на нејзина територија да биде распоредено нуклеарно оружје

Свет 10:07

Приватна средба на Анджеј Дуда и Доналд Трамп

Свет 11:57

ПРЕД СРЕДБАТА СО БАЈДЕН: Анджеј Дуда најави дека ќе побара од НАТО членките да двојат 3 отсто од БДП за вооружување и одбрана

Свет 11:16

ПОЛСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ДУДА: Употребата на нуклеарно оружје би бил очајнички и луд потег

Свет 13:44

ПОЛСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ДУДА: Гасоводот „Северен тек 2“ треба да се укине, не може да се вратат во нормала односите со Русија

Свет 11:32

ПОЛСКА ВОВЕДЕ ЕМБАРГО ЗА РУСКИОТ ЈАГЛЕН: Анджеј Дуда потпиша указ за замрзнување на имотот на лица кои ја поддржуваат Русија

Свет 12:43

АНДЖЕЈ ДУДА: НАТО мора да дејствува трезвено бидејќи ако влезе во конфликт тоа би значело почеток на Третата светска војна