Ознака: армија
Свет 10:37

Уапсен началникот на Главната управа за комуникации и заменик-началник на ГШ на руската армија

Свет 14:29

АЛБАНИЈА СЕ ВООРУЖУВА: Ќе купува авиони, хеликоптери, бродови, оклопни возила и системи за ПВО одбрана со среден дострел

Свет 09:51

СЕВЕРНА КОРЕЈА: Ким Јонг-ун нареди највисоко ниво на борбена готовност на армијата и да биде подготвена за војна

Свет 13:16

ТАЈАНИ: ЕУ треба да формира своја европска армија ако сакаме да бидеме мировници во светот со ефектна надворешна политика

Свет 10:00

ЗЕЛЕНСКИ: Украинската армија има 800.000 војници, бара да мобилизира уште 500.000, тоа Украина ќе ја чини 12,2 милијарди евра

Свет 10:18

УКРАИНСКА ВОЈСКА: Во армијата на Украина служат над 40.000 жени, од кои над 5.000 се вклучени во директни борби на фронтот

ПЕТРОВСКА: Од буџетот во 2024-та два отсто од БДП ќе бидат за одбраната, а една третина од тоа за модернизација на нашата армија

ПЕТРОВСКА: Забрзано ја модернизираме Армијата, пристигнаа 32 оклопни возила, наскоро ќе има одлука за купување и хеликоптери

Свет 10:38

ГЕНЕРАЛ МИЛИ: Проценката на САД е дека Украина е добро подготвена, а тие избираат да се борат офанзивно или дефанзивно

Свет 13:42

Претседателот на Бразил го разреши началникот на Генералштабот на Армијата, причините за смената засега не се наведени